Fakultet za informatiku i računarstvo

U TOKU JE AKREDITACIONI POSTUPAK!!!

Naziv studijskog programa je Informatika (1 godina, 60 ESPB).

Studijski program master akademskih studija Informatika se izvode na Fakultetu za informatiku i računarstvo na Univerzitetu „Union – Nikola Tesla“. Ovaj studijski program je usklađen sa potrebama računarskog profila kako u našoj zemlji, tako i u inostranstvu. Nakon završetka master akademskih studija stiče se zvanje Master informatičar.
Cilj ovog studijskog programa je obrazovanje kadrova za profesiju master inženjera informatike i osposobljavanje za primenu savremenih modela programa u oblasti računarskih nauka. Ovaj studijski program kroz obavezne predmete obezbeđuje neophodna znanja i veštine u oblasti informatike, dok kroz izborne predmete studenti mogu da se usmere na sadržaje koji odgovaraju njihovim specifičnim interesovanjima.
Svrha studijskog programa Informatika na master akademskim studijama je da se kroz obrazovanje pruži mogućnost izbora zanimanja i zaposlenja u raznim institucijama, te sve popularnija zanimanja kao što su softver inženjer, veb administrator, mrežni administrator i dr. Takođe, sticanjem zvanja u ovoj oblasti, studenti su osposobljeni za kvalitetno izvođenje nastave u oblasti informatike u osnovnim i srednjim školama. Studentima se, nakon završetka master studija, pruža mogućnost da se bave naučno-istraživačkim radom, te da  se upišu na specijalističke akademske studije i/ili na doktorske studije.

Detaljan plan i program osnovnih akademskih studija možete pronaći OVDE.

Sve dodatne informacije možete dobiti na telefon 011/2180-314


Važna ObaveštenjaCopyright © 2016 Union Nikola Tesla. All rights reserved. Terms of Use | Privacy Policy

jQuery UI Datepicker - Default functionality