Fakultet za informatiku i računarstvo

U TOKU JE AKREDITACIONI POSTUPAK!!!

Naziv studijskog programa je Informatika (4 godine, 240 ESPB).

Studijski program Informatika predstavlja osnovne akademske studije iz polja računarskih nauka na Univerzitetu „Union – Nikola Tesla“, koje se izvode na Fakultetu za informatiku i računarstvo. Njihovo trajanja je 4 godine, ukupna vrednost studija je 240 ESPB, a po njihovom završetku stiče se zvanje Diplomirani informatičar. Uslov za sticanje diplome je da student položi sve obavezne predmete predviđene programom i da sakupi ukupno 240 ESPB. Plan studijskog programa se sastoji iz obaveznih i izbornih predmeta.
Obrazovni cilj je usvajanje modula akademsko-opšteobrazovnih znanja iz disciplina koje omogućavaju razumevanje i tehničku komunikaciju sa drugim tehničkim strukama i afirmišu multidisciplinarnost radnih timova, na koje će informatičari biti nužno upućeni na poslovima na kojima budu radili.
Takođe, usvajanje naučno-stručnih znanja iz računarskih nauka koja obezbeđuju njihovu primenu u praksi,  odnosno usvajanje stručno-aplikativnih znanja iz informacionih tehnologija koja omogućavaju transfer znanja u radnim i tehnološkim procesima.
Cilj je osposobljavanje za brzo i efikasno uključivanje svršenih studenata u proizvodni proces i efikasno profesionalno angažovanje na radnom mestu.
Još jedan cilj je izgradnja profesionalne etike u radu i odgovornosti na poslu, koje su značajne u oblasti sofisticiranih informacionih tehnologija u kojima su moguće velike zloupotrebe radne i interpersonalne etike.

Detaljan plan i program osnovnih akademskih studija možete pronaći OVDE.

Sve dodatne informacije možete dobiti na telefon 011/2180-314


Važna ObaveštenjaCopyright © 2016 Union Nikola Tesla. All rights reserved. Terms of Use | Privacy Policy

jQuery UI Datepicker - Default functionality